2013/06/12

Unt de migdale

Migdalele sunt o importanta sursa de antioxidanti,proteine si grasimile benefice organismului nostru.Putem sa ne bucuram de aceste calitati daca le consumam in stare cruda.Aproape cam tot ce inseamna fructe,o majoritate de legume, seminte, ar fi bine sa le mancam ca atare pentru ca sunt adevarate medicamente oferite de natura! Printre cele mai importante proprietati ale migdalelor se numara un continut ridicat de vitamina A;vitamina E; sunt bogate in minerale,in special in zinc (ajuta ''curatarea'' tenului ) ; au cel putin 20 de flavonoizi,care au rol antioxidant; proteine; acid folic.
Mie imi plac enorm toate aceste oleaginoase,nu doar migdalele, iar daca le gasesc si sub forma de ''unt'' atunci e perfect. Eu nu consum nici untul de arahide ,nici untul de migdale, intins pe paine,ci ca atare cate o lingurita -doua pe zi.Cand am gustat prima oara din acest unt de migdale( raw,presat la rece) am avut un soc : mi se parea ca are un gust ciudat ( ma rog, eu nu eram obisnuita )pe care nu-l pot descrie; imaginati-va ca pasati multe migdale si gustati din ele impreuna cu o gura de lapte!?,asa mi s-a parut, iar textura,of,textura mi s-a parut ingrozitoare! Am crezut ca nu-l voi folosi,ca va ramane uitat pe raft in camara. Dar am zis sa mai iau o lingurita ...sa-i mai dau o sansa:) Am amestecat mai bine si am gustat din nou....Imi venea sa mananc borcanul intreg! Da,am devenit iubitoare de unt de migdale! E extraordinar! Inca nu stiu la ce preparate sa -l folosesc, in afara de reteta mea de ''biscuiti'' cu unt de arahide http://ioanadichiseanu.blogspot.ro/2013/05/biscuiti-cu-unt-de-arahide.html si sa-i prepar in loc cu unt de migdale,dar dibuiesc eu si va dau de veste. Untul de migdale dupa cum am mai spus este raw,presat la rece ,fara adaos de zahar sau alte uleiuri si arata cam asa:
 
 
Am incercat si recomandarea de a-l bea ca inlocuitor de lapte,adica amestecat cu apa,dar nu,nu e pe gustul meu.
Sper sa va fie de folos.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu