2013/06/06

Sotul gateste...: ''Porc a la grec''

Pentru ca se spune ca cei mai buni bucatari sunt barbatii,am zis sa nu facem nici noi exceptie si sa aratam ca si la noi in familie tot genul masculin e mai talentat in bucatarie...Asa ca va voi prezenta o reteta greceasca facuta chiar de sotul meu. Va garantez ca este delicioasa!Reteta este prezentata sub atenta indrumare a lui Mr.Chef:)
Ca si ingrediente avem nevoie de : aprox 1 kg si jum de pulpa de porc si ceafa de porc;
                                                           2 legaturi mari de praz;
                                                         1 legatura mare de apio (tulpina de telina);
                                                          4-5 cepe;
                                                          2 bucati mari de telina ;
                                                           2 lamai; 2 oua;
                                                           sare;piper- dupa gust.

                                               Se incepe prin a taia carnea cubulete

                                                       Si se pun intr-o oala
                             Apoi se soteaza carnea pana incepe sa capete o culoare aurie
In timp ce se soteaza carnea se taie ceapa si se adauga apoi in oala pentru a se sota impreuna
Se lasa la foc mic carnea impreuna cu ceapa si incepem sa taiem apio,telina si prazul
 
 
Se adauga rand pe rand in oala si se lasa in continuare la foc mic
Separat pregatim un sos 'avgolemono' se bat bine 2 oua si  2 lamai;
Trebuie sa aiba o consistenta cremoasa;
 
Inainte de a adauga sosul in restul preparatului ,trebuie sa turnam putin din sucul pe care il lasa ingredientele in oala,pentru a nu se 'taia' sosul nostru:)
 
Se adauga sare si piper dupa gust si se lasa in continuare la foc mic pana cand absolut toata compozitia este gatita in asa fel incat carnea sa fie facuta iar restul legumelor sa nu se inmoaie.De aceea e bine ca pana sa fie adaugate legumele ,sa va asigurati ca este aproape gatita carnea!
 
                                                               Pofta buna:)

2 comentarii: