Ghimbirul este unul din alimentele minune si ar trebui sa il consumam cat mai des posibil. Are proprietati curative,ajuta organismul in detoxifierea lui,ajuta la accelerarea metabolismului prin arderea grasimilor,are efect energizant (este recomandat in special persoanelor care sufera de astenie de primavara),este indicat celor care sufera de reumatism sau artrite;combate viroze,bronsite sau sinuzite; este calmant in cazuri de gastrite; este si un foarte puternic anticancerigen! Eu insa m-am obisnuit foarte greu cu gustul lui,pur si simplu papilele mele gustative nu il intelegeau! In mancare ,salate,dressing-uri ,tot felul de sosuri sau dulciuri care contin ghimbir ,nu le agreez nici acum...Dar pentru ca sanatatea e mai buna decat toate(suna a cliseu ,dar pe zi ce trece incepem sa ne convingem ca nu este un cliseu) am incercat sa introduc ghimbirul in alimentatia mea in asa fel incat sa imi si placa.
Intr-o zi in timp ce imi faceam o limonada,mi-am adus aminte ca am si niste ghimbir prin casa, asa ca mi-am spus: de ce sa nu adaug si putin ghimbir sa vedem ce iese? In afara de faptul ca sotul meu din secunda in care a gustat din ''gingerade'' imi cere in fiecare zi,mi-a placut si mie! Astfel am gasit modalitatea prin care sa ma bucur de efectele terapeutice ale plantei minune dar si de gust! Deci ,iata cum se face ''gingerade'': avem nevoie de o bucatica de ghimbir (aprox. cat sa incapa intr-o lingura),
o lamaie; indulcitor stevia;
menta; gheata (optional)
Dam ghimbirul pe razatoare,stoarcem sucul de lamaie,taiem frunzele de menta si adaugam cateva picaturi de stevia dupa gust.
Eu pentru cantitatea asta de ghimbir si lamaie pun 10 -11 picaturi.
La sfarsit se pun si cuburi de gheata sau doar apa si se amesteca bine.
Sanatate!
vreau si eeeeeeeu
RăspundețiȘtergere