Avand in vedere ca a inceput vara,incep si tentatiile...ma refer la cele culinare,desigur.Toata lumea isi doreste sa incerce macar un sortiment de inghetata,dar pentru ca in cantitati mari ingrasa,sau cu cat este mai 'fina',(adica intra la categoria Nirvana,Haagen Dazs,Movenpick,Ben & Jerry's,etc.) cu atat are mai multe ingrediente in compozitie(de foarte buna calitate,de altfel,sau ma rog cel putin asa scrie pe eticheta). Asa ca cel mai bine e sa faci inghetata in casa. Am descoperit o modalitate extrem de simpla de a face inghetata fara sa ma complic cu oua sau alte ingrediente de acest fel. Exista si inghetata vegana (Purely Decadent; Bessant & Drury) dar la noi nu exista.Data viitoare va voi arata si reteta mea de inghetata vegana. Nu va asteptati ca inghetata asta sanatoasa, sa aiba acelasi gust ca cele din comert! Niciodata! Dar este foarte gustoasa. Sotul meu este cobaiul,pentru ca el e primul caruia ii dau sa gust intotdeauna ''inlocuitorii'' de tot felul,iar daca el spune ca e bun atunci sigur este! Voi prezenta doua feluri de inghetata . Pentru ambele folosesc iaurt grecesc Olympus cu 10% grasime dar pentru cei care vor mai putin este foarte bun si cel cu 2% grasime. Pentru prima varianta am folosit o lingurita de fructoza si o banana.

Le-am pasat bine impreuna
Apoi le-am portionat in castronele si le-am tinut la congelator 1 ora si jum.
Et voila,inghetata mea:
Pentru a doua inghetata am folosit o lingura si jum de miere si o mana de migdale:
Am maruntit migdalele in asa fel incat sa ramana si bucati,deci nu va straduiti prea mult
Amestecam iaurtul cu migdalele si mierea,lasam tot o ora si jum la congelator si gata inghetata!
Sa aveti pofta!
P.S.: Data viitoare inghetata vegana, dietetica !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu