2013/06/05

''Ciocolata'' raw-vegan

Una din micile placeri ale vietii...dulciurile!!:) Dar pentru ca stim ca aproximativ cam tot ce se gaseste in comert nu este indicat din cauza ca ingrasa sau doar pentru ca nu aduc nici un aport de nutrienti, cel mai bine este sa le preparam noi,iar daca sunt si raw,adica pe principiul de hrana vie ,atunci este si mai bine! Aceasta ciocolata nu doar ca este foarte gustoasa dar aduce multiple beneficii sanatatii noastre in primul rand prin continutul de ulei de cocos(neaparat presat la rece) care este bogat in vitamina E,vitamina K,fier si acizi grasi.De asemenea contine si un acid important: acidul lauric,care se regaseste si in laptele matern uman si poate fi un aliat impotriva diverselor bacterii(stafilococi) sau chiar gripa.Printre alte calitati ale uleiului de cocos se numara si accelerarea metabolismului,reducerea grasimii abdominale,rol antioxidant,protectie cardiovasculara sau mentinerea sanatatii glandei tiroide. Asadar,de ce sa nu ne bucuram si de dulciuri dar sa ne si ''tratam''? Iata cea mai simpla reteta de ciocolata:
Avem nevoie in primul rand de ulei de cocos (aprox 2 linguri cu varf), pudra de roscove(se poate folosi la fel de bine si cacao),miere si orice altceva va trece prin minte: fructe uscate; migdale;nuci;cereale,etc.
Se pun doua linguri cu varf de ulei de cocos
 
Incepem sa adaugam pudra de roscove
Se adauga apoi cerealele(asa am ales eu dar puteti adauga ce va place mai mult)
Apoi adaug o lingura si jum de miere
Se amesteca bine si se intinde pe hartie pentru copt .Se tine la frigider cam o ora iar apoi se taie fasii.
 
Sa aveti pofta:)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu