2014/06/04

DESERT CU MEI


Inainte ca porumbul sa isi faca aparitia la noi in tara, malaiul  era de fapt facut din mei. Meiul era o cereala extrem de folosita . Cu timpul insa, a fost data uitarii si oamenii au inceput folosirea mai des a porumbului si graului. Dar iata ca ,incetul cu incetul, a fost reintrodus in alimentatia noastra,in special din dorinta multora de a avea o dieta fara gluten ,dar si o alimentatie alcalina (meiul este o cereala alcalina,spre deosebire de alte cereale care sunt acide).
Am incercat meiul in combinatii care pot inlocui o masa consistenta - fiert, combinat cu fel si fel de legume , facut ca un pilaf si altele, sau chiar sub forma de desert.
Desertul pe care vi-l voi arata, este extrem de simplu,rapid si este foarte bun si pentru vegetarieni,avand in vedere faptul ca nu am folosit nici un fel de produs de origine animala.
Pentru o portie ,avem nevoie de:  aproximativ 70-80 de grame de mei decorticat
                                                   putina fructoza  dupa gust ( se poate indulci cu ce doriti)
                                                   o banana
                                                   putina esenta de vanilie
                                                   cateva migdale crude
Se fierbe meiul la foc mic,impreuna cu fructoza si esenta de vanilie,avand grija sa nu se arda. Daca doriti,se poate fierbe in lapte de vaca,sau in lapte vegetal,de migdale spre ex.
Se lasa compozitia sa se raceasca,la temperatura camerei. Se adauga banana zdrobita cu o furculita si se incorporeaza in mei. Se amesteca bine,se pune intr-un bol si se presara deasupra, migdale pisate .Se lasa la frigider cam 1 ora si ceva,aproape 2.
Este foarte bun si pentru copii,daca vor ceva dulce si vreti sa incropiti ceva sanatos acasa.



Pofta buna!

                                               

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu