2014/05/21

MIEL LA CUPTOR

Carnea de miel poate fi destul de dificil de preparat,din cauza faptului ca poate avea un miros sau un gust specific,intepator,astfel incat asezonarea acesteia trebuie echilibrata.
In primul rand ,la greci,aproape la orice fel de carne sau fel de mancare,trebuie sa contina lamaie.Asa ca ,preparatele din carne de miel si carnea de miel,nu fac exceptie.Lamaia taie din duritatea gustului de carne in general.
Acest preparat,pe care vi-l arat si in imagini, este extrem de simplu,dar si gustos.
Avem nevoie de:   o pulpa de miel,
                            cativa catei de usturoi;
                            ulei de masline;                                                                                                                                              sare;piper;oregano (dupa gust)
                            sucul de la 2-3 lamai (in functie de dimensiunea pulpei)
                            cativa cartofi
                            folie de aluminiu si hartie de copt

Pulpa de miel o ''impanam'' cu cativa catei de usturoi, o stropim cu putin ulei de masline ( pentru ca mirodeniile sa se aseze bine pe carne)



                          Presaram sare ,piper si oregano dupa gust


Incepem sa asezam pulpa ,pe hartia de copt ,alaturi de cativa cartofi taiati in bucati destul de mari ,pentru a nu se gati repede si a nu se face crema :)


Apoi ,incepem 'baricadarea' :) asezam totul peste folie de aluminiu,pentru a impacheta ca un cosulet si turnam sucul de lamaie


Trebuie inchis totul in asa fel incat sa nu patrunda aerul si lasat la cuptor cam 2 ore si jum la 180 de grade.


 Va garantez ca la sfarsit,va fi extrem de fraged si aromat!
Asa arata proaspat scos de la caldurica :)



Pofta Buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu