Avem nevoie (in cazul de fata ) de 500 de g de naut;
o ceapa mare;
putina vegeta (de preferat de la plafar-consta in legume deshidratate,fara adaos de sare si alti conservanti) ;
ulei de masline; sare ;piper; lamaie; (dupa gust)
In primul rand trebuie sa lasati nautul peste noapte intr-un bol cu apa si o lingura rasa de bicarbonat de sodiu(se fierbe mai bine si se evita balonarea :) ).
A doua zi se spala bine nautul , se schimba apa si se adauga in oala.
Apoi taiem ceapa marunt si o adaugam impreuna cu sarea,piperul si legumele deshidratate.
Apa adaugata la 500 de g de naut trebuie sa fie peste aprox sase degete .
Se lasa la fiert cam o ora si jum iar intre timp daca este nevoie se mai adauga putina apa.
Pentru a fi mai cremoasa dupa cam o jumatate din timpul de fierbere se ia putin din compozitie si se baga la blender.Apoi se adauga inapoi in oala. Cu aproximativ 5-10 minute inainte sa stingem focul,adaugam si cateva linguri de ulei de masline dupa gust. Se serveste cu zeama de lamaie .
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu