2013/10/02

Curcan Marinat

O reteta usoara,rapida dar delicioasa! Carne de curcan marinat intr-un sos de iaurt cu ulei de masline si condimente pentru a fi facut la gratar. Este extrem de simplu asa ca explicatii multe nu sunt si nici ingrediente.Cantitatile aratate pentru sos sunt pentru un kg de piept de curcan.
                    Pentru sos avem nevoie de: un iaurt grecesc 10%;
                                                                 cimbru proaspat;
                                                  o lingura de curry;   o lingurita de curcuma;
                                                            o lingurita de boia de ardei dulce;
                                                                cativa catei de usturoi;
                                                          un pahar mic cu ulei de masline;
                                                                cativa ardei iuti mici uscati;
                                                           o lingura de 'semi-pasta' de ardei iute;
                                                            3 pastai de cardamon ( se poate folosi si praf);
                                                                 sare;  oregano.


Se amesteca intr-un bol iaurtul si restul condimentelor,in afara de usturoi,cardamon,ardeii iuti si cimbrul.
                                             
 
Se piseaza usturoiul,ardeii iuti.Se desfac pastaile de cardamon si se piseaza semintele,iar apoi se adauga in bol impreuna cu frunzulitele de cimbru.Se amesteca bine pana se obtine o pasta omogena. 
 
 
 

 
 
Apoi carnea de curcan va sta la marinat in acest amestec ,24 ore.
 
Se prepara la gratar.
 
 Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu